Do-it-yourself traject
De Spraakbooster:
verhoog in 12 weken je succes binnen spraaktherapie
Schrijf je nu in voor De Spraakbooster en geef jouw spraakbehandeling een upgrade, waardoor je zelfzekerder in je therapie staat, kind én ouders gemotiveerd houdt en sneller de gewenste resultaten behaalt.
Wanneer het niet gaat zoals je hoopte
Wat geeft je als logopedist nu meer voldoening dan een kind met een spraakklankstoornis helpen de juiste klanken te produceren en zich verstaanbaar te maken, waardoor het meer zelfvertrouwen krijgt? Wat een zalige job hebben wij toch!
Maar soms loopt het niet zoals je wil. Je mag nog zo gemotiveerd zijn en zo hard je best doen, soms lukt het maar niet om de correcte klank uitgelokt te krijgen of om die geautomatiseerd te krijgen in spontaan spreken. Sessie na sessie zakt de moed je meer en meer in de schoenen.
Herken je het gevoel?
- Je hebt alle trucjes uit je basisopleiding geprobeerd en je botst tegen de grenzen van de gekende methodes aan.
- Het lukt niet om tot een doorbraak te komen en je weet niet meer wat te doen. Zelfs Google en de Facebookgroepen kunnen niet helpen.
- Je blijft proberen, maar hoe langer de transfer naar spontaan spreken uitblijft, hoe meer de frustratie groeit – bij jou en het kind.
- Tegenover de ouders voel je je onzeker, want je kan niet voldoen aan hun verwachtingen.
- Zou het dan misschien aan jou liggen als therapeut? Doe je er niet beter aan om spraakbehandeling op te geven en door te verwijzen naar iemand met meer ervaring en kennis?
Weet dat je niet alleen bent. Ik heb diezelfde frustraties gekend. Tot ik me ging verdiepen in de spraakmotoriek en de principes van motorisch leren. Sindsdien heb ik een houvast, ook bij moeilijke casussen. Ik begon geregeld vragen te krijgen van therapeuten die tegen dezelfde problemen aanliepen. Echt goede, gedreven logopedisten die wel degelijk weten wat ze doen, maar op een gegeven moment vast kwamen te zitten. Want articulatietherapie is niet rechtlijnig. Elke situatie is anders. Elk kind is anders. Maar die volgende stap die ik telkens wél weet te vinden, die kan jij ook vinden. Met de juiste kennis, inzichten en vaardigheden.
Wat als je wél wist waar je de oplossing kan vinden?
In de basisopleiding logopedie krijg je precies dat mee wat het woord zegt: de basis om elke therapie mee op te starten. Maar wat als je die basis kon aanvullen met een toolbox boordevol tips en technieken om ook bij hardnekkige problemen op terug te vallen? Wat als je een netwerk had van gelijkgestemde therapeuten bij wie je terecht kan met al je vragen?
- Dan zou je vol zelfvertrouwen de behandeling kunnen opstarten én voortzetten en niet meer twijfelen aan je eigen kunnen.
- Dan zou je ook tegenover de ouders sterk in je schoenen staan en hen nog meer kunnen betrekken als co-therapeuten.
- Dan zou je de tools hebben om het kind te motiveren om thuis meer en efficiënter te oefenen.
- Dan zou je weten waar je een oplossing kan vinden en hoef je niet meer ten einde raad door te verwijzen.
- Dan zou je nog sneller tot resultaat komen en nog meer kinderen kunnen helpen.
Die toolbox en stok achter de deur vind je in De Spraakbooster! Op 12 weken tijd injecteer je mijn 28 jaar ervaring en bewezen evidence based technieken (die meermaals succes opleverden) in jouw therapeutische aanpak en boost je je eigen logopedische skills, zodat je met zelfvertrouwen elke spraakklankstoornis kan behandelen.
zij gingen je voor
Voorheen was ik wat “vastgeroest” in mijn werkwijze, deze cursus heeft mij uit mijn comfortzone gehaald. De cursus biedt een duidelijke opbouw, is goed gedocumenteerd, geeft heldere informatie en nodigt uit om weer met een frisse blik aan de slag te gaan
Mariete Jobse-Vreke
De Spraakbooster sprak mij aan omdat ik de nood aan een duidelijker kader bij het behandelen van spraakklankstoornissen voelde. De cursus heeft me veel nieuwe inzichten gegeven waardoor ik nu gerichter aan de slag kan gaan, met resultaat!
Laura Corstiaans
De cursus heeft me een duidelijker beeld gegeven van hoe een onderbouwde spraakbehandeling eruit kan zien. Een ideale bijscholing om als starter aan de slag te gaan!
Sara Vercouter
Welkom bij De Spraakbooster!
De online cursus waarmee je jouw spraaktherapie een serieuze upgrade geeft, met meer zelfvertrouwen in je therapie staat, kind (en ouders) gemotiveerd houdt en sneller resultaat haalt.
- Wanneer de moed je in de schoenen zakt omdat het maar niet lukt om de correcte klank geproduceerd te krijgen.
- Wanneer je vastloopt en automatisatie in spontaan spreken onmogelijk lijkt.
- Wanneer je tegen de grenzen van je opleiding en gekende methodes aanloopt.
Dan zorgt De Spraakbooster voor een boost. Niet alleen in je therapie, maar ook in jouw motivatie en zelfvertrouwen.
Dankzij De Spraakbooster heb je altijd een stok achter de deur wanneer je vastloopt op een moeilijke casus. Je vult je logopedische toolbox aan met nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden, zodat je altijd weet waar je een oplossing kan vinden voor de moeilijkheden waar je mee te maken krijgt in je spraaktherapie.
Dankzij De Spraakbooster
- neem je een grotere groeistap dan je op je eentje zou kunnen nemen
- kan je een duidelijke analyse maken van het spraakprobleem
- weet je welke aanpak prioriteit krijgt
- ken je meer uitlokkingscues om een klank uit te lokken
- kan je betere doelwoorden kiezen die de kans op succes verhogen
- heb je meer inspiratie om zinvolle activiteiten toe te passen tijdens je sessies
- heb je handvaten om de betrokkenheid van de ouders te verhogen
- weet je hoe je het kind kan stimuleren om het huiswerk te maken
- kom je terecht in een warme community waar je altijd terecht kunt met je vragen
- heb je een gedetailleerd stappenplan, waarmee je in de toekomst steeds een onderbouwd en succesvol behandelplan kan opstellen.
De Spraakbooster, meer dan zomaar een online cursus
Naast de online modules, kant-en-klare bundels met oefenmaterialen en behandelsuggesties en het werkboek, vind je in De Spraakbooster een warme community van collega’s met wie je zowel online als offline kan verbinden.
De Spraakbooster XL bevat een whatsappgroep, waar we laagdrempelig met elkaar kunnen sparren. Tijdens de coworkmomenten kan je werken aan je eigen casus en ben ik standby om jouw vragen te beantwoorden. Wil je graag een casus inbrengen om in groep te spreken? Dat kan tijdens de Q&A-sessies en de livedag. Tijdens deze livedag gaan we ook aan de slag een S-challenge en een workshop rond uitlokkingsstrategieën. Gedurende het hele traject kan je bij mij terecht met je vragen en voor ondersteuning.
Waarom van mij leren?
Hey, ik ben Sabine Verhemeldonck, logopediste sinds 1996.
De frustraties waar jij nu mee te maken hebt, die waren er bij mij ook. Net als elke logopediste liep ik geregeld vast op het uitlokken van de correcte klanken of de transfer naar spontaan spreken. Tot ik me ging verdiepen in de spraakmotoriek en de principes van motorisch leren. Zo werd ik de eerste gecertificeerde PROMPT-therapeute in Vlaanderen.
Die extra kennis gaf me een houvast om te starten en verder te gaan bij moeilijke casussen. Waar collega’s vastliepen, vond ik vaak de weg om toch weer vooruitgang te boeken. Die kennis en expertise wil ik niet voor mezelf houden. Want hoe meer therapeuten met deze skills, hoe meer kinderen we kunnen helpen.
Het is dan ook mijn missie om jou te tonen hoe je jouw logopedische toolbox kan uitbreiden met de juiste kennis, inzichten en vaardigheden, zodat je altijd weet wat de volgende stap kan zijn.
In De Spraakbooster injecteer ik in 12 weken mijn 27 jaar ervaring in jouw aanpak, waardoor je met zelfvertrouwen spraakklankstoornissen behandelt en meer succes behaalt.
Wat denk je? Klaar om jouw spraakbehandeling een serieuze boost te geven? Lees dan snel verder want hieronder vertel ik je meer!
De Spraakbooster, dat is:
De Spraakbooster Fundamentals
Op je eigen tempo
- Evidence based technieken en strategieën verdeeld over 5 modules
- Kant-en-klare (spel)materialen
- Handige templates
- Praktische workflows
- Werkboek om aan je eigen casus te werken
- Community met je medeboosters
- BONUS: De Sterk Toolkit
- BONUS: Minitraining “Uitlokkingsstrategieën” – Sabine Verhemeldonck
- BONUS: Masterclass “Zo verhoog je de motivatie van het kind” – Anke Van Oevelen
Jouw investering:
€499
Alle bedragen zijn inclusief BTW.
Betalen in termijnen is mogelijk.
zij gingen je voor
Ik kreeg meer inzichten in het analyseren van de problematiek. Zo keek ik nog te weinig naar het spraakmotorische aspect. Ik leerde meer rekening te houden met de faciliterende regels.
Deelnemer De Spraakbooster
Bij aanvang van deze cursus was mijn blik op articulatietherapie eerder eng. Ik bekeek dit vaak vanuit fonologische bril en ging zo ook aan de slag in therapie. Ik merkte soms op dat er ook spraakmotorische problemen waren, maar wist niet goed wat hier mee te doen. Nu voel ik dat mijn blik veel ruimer is en dat ik ook meer inzicht heb in hoe ik deze spraakmotorische moeilijkheden aanpak. Ik voel me als therapeut nu veel sterker wanneer ik een kind met spraakproblemen onderzoek en behandel.
Deelnemer De Spraakbooster
Inhoud van De Spraakbooster
1
MODULE 1 – ANALYSEER HET PROBLEEM
- Ontdek hoe je jouw spraakanalyse naar een hoger niveau kan tillen en waar je op kan letten om duidelijk het probleem vast te stellen want hoe beter jij het probleem kent, hoe beter je weet hoe je het kan behandelen.
2
MODULE 2 – KIES DE JUISTE WOORDEN
- Er zijn woorden waar je meer succes mee boekt dan anderen. Leer welke woorden dat zijn voor het uitlokken van de verschillende spraakklanken.
3
MODULE 3 – GEBRUIK DE GEPASTE UITLOKKINGSSTRATEGIEËN
- Als therapeut stuur jij je patiënt richting de correcte uitspraak. Vul je toolbox met een resem aan cues en uitlokkingsstrategieën.
4
MODULE 4 – KIES DE JUISTE WERKVORMEN EN SPELLETJES
- Eens je een behandelplan met de juiste strategieën bepaald hebt, is het tijd voor actie. Dankzij een arsenaal aan originele werkvormen en nieuwe spelideeën die voor jou uitgewerkt zijn, kan jij onmiddellijk aan de slag met het kind.
5
MODULE 5 – VERHOOG DE BETROKKENHEID EN MOTIVATIE
- Ontdek hoe je de ouders meer kan betrekken en hoe je het kind kan stimuleren om thuis beter huiswerk te maken.
Bonussen voor Fundamentals & XL
1
De Sterk Toolkit t.w.v. € 180
3 bundels met behandelsuggesties en spelideeën voor thuis.
4 bundels met kant-en-klaar materiaal voor T – K – S – SJ. Handige woordkaartjes, oefenbladen en spelletjes voor in je therapiesessies én thuis!
2
Masterclass “Zo verhoog je de motivatie van het kind” – Anke Van Oevelen t.w.v. € 69
Anke neemt je mee in de boeiende wereld van de positieve psychologie. Thema’s als talentgedreven werken, groeidenken stimuleren, kiezen voor optimisme, oefenen van hoop en vergroten van veerkracht en zelfvertrouwen, motivatie enz. … horen daarbij. Zij wil vooral inspireren en handvaten meegeven waar je de volgende dag in je werk mee aan de slag kan. Alles onderbouwd vanuit een stevig wetenschappelijk kader. Voor De Spraakbooster ontwikkelde Anke een masterclass rond ‘motivatie’.
Anke Van Oevelen is logopedist en docent aan Thomas More hogeschool en werkt vanuit haar Groeiatelier te Vremde (www.hetgroeiatelier.be) , waar ze trainingen/opleidingen geeft rond positieve psychologie (o.a. aan logopedisten).
3
Minitraining ‘Uitlokkingsstrategieën’ – Sabine Verhemeldonck t.w.v. € 39
In deze minitraining leer ik je voor 6 klanken verschillende uitlokkingsstrategieën aan. De volgende klanken worden behandeld: T-K-SJ-SCH-EI-F
zij gingen je voor
Ik kreeg meer inzichten in het analyseren van de problematiek. Zo keek ik nog te weinig naar het spraakmotorische aspect. Ik leerde meer rekening te houden met de faciliterende regels.
Deelnemer De Spraakbooster
Bij aanvang van deze cursus was mijn blik op articulatietherapie eerder eng. Ik bekeek dit vaak vanuit fonologische bril en ging zo ook aan de slag in therapie. Ik merkte soms op dat er ook spraakmotorische problemen waren, maar wist niet goed wat hier mee te doen. Nu voel ik dat mijn blik veel ruimer is en dat ik ook meer inzicht heb in hoe ik deze spraakmotorische moeilijkheden aanpak. Ik voel me als therapeut nu veel sterker wanneer ik een kind met spraakproblemen onderzoek en behandel.
Deelnemer De Spraakbooster
De Spraakbooster heeft me echt een ‘boost’ gegeven in mijn competentie en zelfvertrouwen bij articulatietherapie. Hiervoor voelde ik me heel onzeker en vond ik articulatietherapie niet zo fijn. Nu ga ik met veel enthousiasme het avontuur van de articulatietherapie aan!
Deelnemer De Spraakbooster
Voor wie is De Spraakbooster bedoeld?
Heel eerlijk? De Spraakbooster kan niet iedereen helpen. Heb jij al een hele loopbaan in dit vak achter de rug en/of heb je al ontelbare boeken, workshops en cursussen verslonden over het thema spraaktherapie en spraakmotoriek, dan vrees ik dat je in deze cursus op je honger zal blijven zitten.
Ik heb De Spraakbooster specifiek ontwikkeld voor logopedisten die nog niet zoveel ervaring hebben met spraaktherapie, of dit soort behandelingen liever vermijden omdat ze vinden dat ze er (nog) niet genoeg over weten en twijfelen over hun skills op dat vlak.
Werk jij dus als logopediste met kinderen met spraakklankstoornissen?
- Ondervind je daarbij soms moeilijkheden, zoals een klank die je niet correct uitgelokt krijgt of de transfer naar spontaan spreken die blijft haperen?
- Heeft dat een effect op hoe je je voelt en hoe je over je eigen vaardigheden denkt?
- Wil je de ouders meer betrekken, zodat jullie als team het kind kunnen helpen?
- Wil je het kind zelf meer kunnen stimuleren om het huiswerk te doen en thuis te oefenen?
- Wil je je zelfzeker voelen in je skills en je expertise uitbreiden?
- Wil je nog meer kinderen nog sneller kunnen helpen, zodat de wachtlijst korter wordt?
Dan ben ik ervan overtuigd dat je dat met De Spraakbooster kan bereiken.
Deze bonussen krijg je er zomaar bij
DE SPRAAKBOOSTER FUNDAMENTALS BONUSPAKKET T.W.V. € 288
- De Sterk Toolkit
- Minitraining “Uitlokkingsstrategieën” – Sabine Verhemeldonck
- Masterclass “Zo verhoog je de motivatie van het kind” – Anke Van Oevelen
Hallo, ik ben Sabine
Mijn verhaal
En wie ben ik dan? Hoe ben ik hier terechtgekomen?
Ik ben Sabine Verhemeldonck. Logopediste, net als jij. Ik ben trots op mijn job en vind de zelfstandigheid en vrijheid die erbij komt kijken zalig. Ik wil mijn kennis met zoveel mogelijk logopedistes delen, zodat ze niet steeds weer op hetzelfde blijven vastlopen, niet alleen in hun spraaktherapie, maar ook in de manier waarop ze hun praktijk runnen.
Veelgestelde vragen
❓Wat is het verschil tussen de Fundamentals en de XL-versie?
De Fundamentals doe je volledig op eigen tempo. Van zodra je inschrijft, krijg je toegang tot het online leerplatform.
Bij de XL-versie krijg je bovenop de online lessen extra begeleiding in de vorm van Q&A-sessies, een casuïstieksessie, een coworksessie, buddywerking en een livedag. Instappen in de XL-versie is momenteel niet mogelijk.
❓Wanneer kan ik inschrijven?
Je kan inschrijven voor De Spraakbooster Fundamentals kan altijd.
❓Ik heb de masterclass “Beter automatiseren door de principes van motorisch leren” al gevolgd. Leer ik hier nog iets nieuws?
Zeker! In de masterclass leerde je de principes van motorisch leren toepassen met behulp van het CLOSER-framework. In dit traject gaan we dieper in op ‘C-Creëer een beperkte woordenset’ en ‘L-Leer de nieuwe klank aan’. Je leert hoe je door selectie van de juiste doelwoorden tot meer succes komt en welke technieken en strategieën je kan hanteren om een nieuwe klank uit te lokken. Daarnaast gaan we dieper in op manieren om de ouderbetrokkenheid te verhogen.
❓Hoelang heb ik toegang tot de cursus?
Je hebt levenslang toegang dus je kan alles steeds opnieuw bekijken. Met ‘levenslang’ bedoel ik ‘zolang het traject bestaat’.
❓Hoeveel tijd moet ik uittrekken om de cursus te volgen?
De modules duren telkens 60 tot 90 minuten. De materie nadien toepassen, doe je op je eigen tempo (op een eigen casus), maar gemiddeld zal je hiervoor ook een uur nodig hebben.
❓Wat is de inhoud van de cursus?
5 modules met videolessen in het online leerplatform The Huddle.
Praktische templates, handige workflows en kant-en-klare materialen ter ondersteuning van je behandelingen.
Een werkboek met opdrachten die je toepast op je eigen casus.
Enkel voor XL: livedag, 5 online sessies, buddywerking
❓Ik werk in een logopedistenteam, kunnen mijn collega’s de cursus ook bekijken?
Neen, de inloggegevens die je ontvangt bij inschrijving zijn persoonlijk en kunnen niet met een collega of iemand anders gedeeld worden (zie algemene voorwaarden).
❓Kan ik betalen via de KMO-portefeuille?
Nee, je kan voor dit traject niet betalen met KMO-portefeuille.
❓Kan ik betalen in termijnen?
Zeker. Je kan betalen in 6 termijnen en dan betaal je voor de Fundamentals-versie € 75/maand en voor de XL-versie € 125/maand.
Ik heb al veel gevolgd rond spraak, ga ik nog iets nieuws leren?
Dit traject is vooral bedoeld voor wie nog niet zoveel ervaring heeft met spraakbehandelingen of logopedisten die liever geen spraakklankstoornissen behandelen omdat ze vinden dat ze te weinig skills hebben. Als jij je al zelfzeker voelt in je articulatietherapie en voelt dat je voldoende tools hebt om mee te werken, dan geloof ik dat je ook zonder De Spraakbooster mooie resultaten kan behalen.
Wat is de R-challenge?
In de R-challenge delen we de beste tips voor het uitlokken van de tongpunt-r en de huig-r met elkaar. Zo ontdek je nog meer techieken om deze klank uit te lokken bij jouw patiëntjes.
Deze interactieve challenge is enkel inbegrepen in De Spraakbooster XL-formule.
Staat jouw vraag er niet tussen? Stel ze hier.
Bij aanvang van deze cursus was mijn blik op articulatietherapie eerder eng. Ik bekeek dit vaak vanuit fonologische bril en ging zo ook aan de slag in therapie. Ik merkte soms op dat er ook spraakmotorische problemen waren, maar wist niet goed wat hier mee te doen. Nu voel ik dat mijn blik veel ruimer is en dat ik ook meer inzicht heb in hoe ik deze spraakmotorische moeilijkheden aanpak. Ik voel me als therapeut nu veel sterker wanneer ik een kind met spraakproblemen onderzoek en behandel.
Deelnemer De Spraakbooster Fundamentals
Het begon allemaal met Brahim.
Brahim is een patiëntje dat me altijd is bijgebleven. Hij was een stille Turkse jongen die amper sprak, niet in het Turks, niet in het Nederlands en als hij al iets zei, dan was hij onverstaanbaar. Er was bij hem sprake van een complexe spraak- en taalstoornis. Net als bij al mijn andere patiëntjes startte ik vol goede moed aan de behandeling. Met de kennis en intuïtie die ik toen had, koos ik voor een aanpak klank per klank (achteraf gezien niet de meest efficiënte). De ene klank ging al iets vlotter dan de andere. Ik haalde alles uit de kast, maar meer dan eens zat ik met de handen in het haar. Sommige klanken gingen voor geen meter vooruit en zelfs dan nog bleef ik haperen op de automatisatie. De jongen bleef dus moeilijk verstaanbaar.
Ik hoef je niet te vertellen hoe vervelend dat is en hoe ik bij momenten in de grond kon zakken tegenover de ouders die al hun hoop in mijn handen gelegd hadden. Het was niet simpel om die ouders betrokken en gemotiveerd te houden om te oefenen. Ik twijfelde aan mezelf en mijn kunnen.
Brahims situatie was niet de eerste waarbij ik dit voorhad. Maar wel degene die is blijven hangen en die ervoor gezorgd heeft dat ik het anders wilde aanpakken. Ik ging me bijscholen en ontdekte technieken en inzichten waarmee ik wel snel resultaat behaalde. Fascinerend! Maar het was ingewikkelde materie, niet makkelijk te vatten. Ik maakte er mijn missie van om de vertaalslag te maken van de theorie naar de praktijk. Een zoektocht die een heel nieuwe wereld voor me opende met inzichten in de manier waarop spraak werkt.
Soms moet je een ander perspectief zoeken
In de basisopleiding Logopedie leer je luisteren naar de articulatie, zoals je wel weet. Maar ik leerde nu hoe er nog meer informatie schuilt in de manier waarop een klank gevormd wordt. Door het probleem dus vanuit een ander standpunt te benaderen, kom je veel sneller en efficiënter tot resultaat. Spraakmotorische problemen is voor mij de missing link die zoveel spraaktherapieën tot een bron van frustratie maakt.
Ik dompelde me helemaal onder in de kracht van motorisch leren. Zo ontwikkelde ik het CLOSER© framework dat de principes van het motorisch leren heel praktisch en onmiddellijk toepasbaar maakt in spraakbehandelingen.
Als ik nu – met alle kennis en expertise die ik nu heb – terugkijk op mijn therapie met Brahim, weet ik dat ik het helemaal verkeerd heb aangepakt. Het was niet de beste en al zeker niet de meest efficiënte strategie om een complexe spraakklankstoornis aan te pakken. Maar goed, dat wist ik toen nog niet. Nu zou ik een ander perspectief zoeken en vanuit het CLOSER© framework werken om Brahim sneller en efficiënter te helpen met zijn complexe spraakklankstoornis. Brahim is ondertussen geen patiëntje meer. Maar elke logopediste heeft zo haar “Brahim”, een patiëntje bij wie de therapie moeizaam verloopt. Een situatie die je zelfvertrouwen onderuit haalt.
Ik ben er echt van overtuigd dat een uitbreiding van onze toolbox de kwaliteit van onze spraaktherapieën ten goede komt en dat het een meerwaarde is voor ons mooie beroep. Daarom wil ik mijn kennis en framework delen met zoveel mogelijk logopedisten, zodat elke collega zelfzeker en efficiënt spraakklankstoornissen kan behandelen.
Daarom heb ik De Spraakbooster ontwikkeld, zodat ik jou kan helpen om nieuwe oplossingen te vinden voor elke spraakklankstoornis.
Herken jij je in mijn verhaal?
Dankzij De Spraakbooster hoef jij niet zelf op zoek naar nieuwe strategieën om jouw spraaktherapie naar een hoger niveau te tillen, maar krijg je ze van mij. Wat denk je? Klinkt interessant?